بعد از ثبت نام خط تلفن ثابت انتقال خط تلفن ثابت در مخابرات ایران معمولاً کار خاصی نیاز نیست و صاحب خط به مخابرات مراجعه میکند ادرس و مشخصات محل و فرم مخابرات را تکمیل میکند 2 تا 3 روز این پرسه طول میکشد و مخابرات بعد این روز مشخص میکند در محل جدید آیا امکان انتقال وجود دارد یا نه .مدارک خاصی نیاز نیست و هزینه هم در حد 5 یا 10 هزار تومان میباشد ودر ادامه به مراحل و روشهای متداول آن اشاره میکنم اما برای انتقال مکان خط تلفن ثابت 4 رقمی و 5 رقمی خطوط 4 رقمی دو سری هستند با عدد 1 شروع میشوند و رقم اولشون 17 و 18 و در کل استانها قابل جابجایی هستند و قابل جابجایی در کل اون استان هستند خطوط بعدی با عدد 14 و 15 و 16 شروع میشوند که بدون کد در سراسر کشور گرفته میشوند و قابل جابجایی در تمامی استانها هستند . در این مقاله به بررسی کامل انتقال و جابجای خط تلفن اینترنتی و ثابت خواهیم پرداخت .
روشهای انتقال خط تلفن ثابت
1. **انتقال خط از یک محل به محل دیگر**:
انتقال خط تلفن ثابت به مکان دیگر معمولاً زمانی استفاده میشود که شما بخواهید خط تلفن خود را از یک آدرس به آدرس دیگری منتقل کنید.
انتقال خط تلفن 4 رقمی مخابرات به مکان دیگر
برای انتقال مکان خط تلفن ثابت 4 رقمی و 5 رقمی خطوط 4 رقمی دو سری هستند با عدد 1 شروع میشوند و رقم اولشون 17 و 18 و در کل استانها قابل جابجایی هستند و قابل جابجایی در کل اون استان هستند خطوط بعدی با عدد 14 و 15 و 16 شروع میشوند که بدون کد در سراسر کشور گرفته میشوند و قابل جابجایی در تمامی استانها هستند
باید مدارک حقوقی از قبیل اساسنامه و روزنامه رسمی و درخواست مکتوب با سربرگ خود آن شخص حقوقی یا شرکت .آگهی آخرین تغیرات که دو سال از ان نگذشته باشد و سند و یا اجاره نامه ی به نام مدیر عامل نیاز است که باید تحویل مخابرات بدهد برای انتقال خط های که از ارتباط نماگستر خریداری کرده اید مانند خرید خط 4 رقمی و یا خرید خط 5 رقمی میتوانید مستقیما با شماره ی 02145215 کارشناس تماس بگیرید و تمامی مراحل را خود شرکت ارتباط نماگستر برای شما انجام میدهد
تغیر مکان خط تلفن 5 رقمی مخابرات
خط های 5 رقمی قابل جابجایی در کل استان هستند
تغیر مکان خط تلفن اینترنتی
خطوط اینترنتی قابل تغیر مکان هستند ولی بعضی از خطوط اینترنتی حتما باید روی اینترنت همان شرکت ارائه دهنده خط اینترنتی باشند مثلا خطوط آسیا تک روی اینترنت آسیا تک باشد ولی یه سری خطوط هستند به نام خط تک نت یا خط وب اکس قابلیت انتقال روی تمام اینترنت ها رو دارند و قابل جابجایی در سراسر کشور هستند .
2. **تغییر نام مالک خط**:
اگر شما مالک یک خط تلفن هستید و میخواهید خط را به نام شخص دیگری منتقل کنید، این روش مناسب است.
تغیر نام خط تلفن 4 و 5 رقمی مخابرات
تغیر نام یا تغیر مالک خط 4 رقمی مخابرات امکان پذیر نیست و تنها به نام یک شرکت صادر میشوند مگر اینکه شرکت واگذار شود
3. **انتقال خط به اپراتور دیگر**:
در بعضی موارد، ممکن است بخواهید خط خود را به اپراتور دیگری منتقل کنید.
4. سرویس انتقال شماره (NP)
سرویس انتقال شماره یا NP تمامی ارتباط ورودی به شمارههای قبلی را به شماره تلفنهای جدید انتقال میدهد در نتیجه با این سرویس میتوان خط مشترک را بدون تغییر شماره به مکانهای مختلف انتقال داد.خدمت دیگری که این سرویس داد از طریق 3 حالت شماره ی جدید شما را به صورت اتوماتیک (بدون پخش پیام، با پخش پیام و پخش پیغام) به برقیه انتقال میدهد.
همچنین از دیگر قابلیتهای این سرویس استفاده از هریک از 3 حالت قبل با یکدیگر برای مدت زمان معین و نیز تعیین اعتبار زمان برای هر سرویس (مدت زمان فعال بودن سرویس) میباشد.
برای استفاده دائم از این سرویس مبلغ 50 هزار تومان در غیر اینصورت (زیر یک سال) مبلغ ده هزار تومان هزینه برقراری را پرداخت کنند.
مراحل انتقال خط تلفن ثابت
1. **جمعآوری مدارک لازم**: برای هر نوع انتقال، به مدارک شناسایی (مثل کارت ملی) و مدارک خط تلفن ثابت (مثل قبض تلفن) نیاز دارید.
مدارک لازم برای جابهجایی خط تلفن ثابت
- برگه ی درخواست رسمی با سربرگ خود شرکت
- قبض تلفن و کپی کارت ملی و شناسنامه
2. **تماس با مرکز مخابراتی**: با مرکز مخابراتی محل خود تماس بگیرید یا به سایت رسمی مخابرات مراجعه کنید تا مراحل و مدارک دقیق مورد نیاز را بررسی کنید.ولی امروز اکثرا خدمات را به صورت حضوری انجام میدهند
3. **پر کردن فرمهای مربوطه**: فرمهای درخواست انتقال خط را پر کنید. این فرمها معمولاً به صورت آنلاین یا حضوری در دسترس هستند.
4. **پرداخت هزینههای مربوطه**: معمولاً برای انتقال خط، هزینههایی وجود دارد که باید پرداخت کنید.
5. **تایید درخواست**: پس از ارسال مدارک و پرداخت هزینه، درخواست شما بررسی میشود و ممکن است از شما خواسته شود تا برای تایید نهایی به مرکز مخابرات مراجعه کنید.
6. **انجام انتقال**: پس از تایید، خط شما منتقل میشود و ممکن است مدتی طول بکشد تا تغییرات در سیستم اعمال شود.
7. **بررسی وضعیت خط**: پس از مدت زمان مشخص، وضعیت خط را بررسی کنید تا مطمئن شوید که انتقال به درستی انجام شده است.
برای دریافت اطلاعات دقیقتر و بهروزتر، همیشه بهتر است به وبسایت رسمی مخابرات ایران یا دفتر خدمات مشتریان مراجعه کنید.
نویسنده و مشاور این نوشته مدیر مجموعه ارتباط نماگستر علی خسروی میباشد با 10 سال سابقه و 100 گواهی حسن انجام کار دارای مدرک های دوربین مداربسته ، سانترال ، شبکه است